Legătura dintre prelungirea stării de alertă şi România vândută la bucată către BCE

Partidele politice şi-au dat mâna pentru prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Motivul pentru care au ales să facă asta este unul destul de alambicat, greu de intuit chiar şi de cei care analizează ce se întâmplă pe scena politică, pentru că aparent, numărul de cazuri de covid nu a crescut alarmant de când s-a trecut de la starea de urgenţă la stare de alertă.

Printr-o operațiune de tipul Ceaușescu Land Reloaded unde opoziția și Parlamentul nu există, starea de alertă pare că nu va mai părăsi viețile românilor. Premierul Ludovic Orban a transmis miercuri un răspuns celor doi președinți ai Parlamentului în care explică de ce a ales doar să „informeze” Parlamentul fără a cere încuviințarea prelungirii stării de alertă, care ar fi presupus ca hotărârea să poate fi modificată și mai apoi votată de parlamentari.
Premierul profită de o “inocentă” scăpare legislativă din Legea 55/2020 modificată chiar de PSD, lucru care pune inocența sub semnul întrebării.
Conducerea Republicii Socialiste România și-a dat mâna cu opoziția să țină norodul în diferite stări pseudo pandemice prin umflarea numărului de infectări din pix și parafă până prin 2050 sau chiar mai târziu când va termină bișnița cu măștile și alte echipamente, eventual chiar vaccinurile anti C0VID, indiferent câte victime colaterale generează.
Dar să aruncăm o privire mai adâncă asupra chestiunii și motivele din culisele acestei pLandemii. Mai jos este un fragment din graficul care, sub pretextul unor predicții de specialitate, estimează când se va termina pandemia pe glob. L-am trunchiat pentru a evidenția cum se situează România în tot acest program cu o agendă bine stabilită încă din luna aprilie. Nu mai aprofundăm și alte agende pe care ni le indică Evenimentul 201, un exercițiu de simulare a unei pandemii de grad înalt, desfășurat în 2019, de Centrul Johns Hopkins pentru Siguranța Sănătății împreună cu Fundația Bill and Melinda Gates.

Prelungirea de care “beneficiem” până pe 17 iulie pare să nu aibă niciun rost. Sunt voci din ce în ce mai puternice care susţin că prin aceasta se urmăreşte prăbuşirea economiei naţionale a României, însă pentru a înţelege la ce le foloseşte guvernanţilor acest lucru, va trebui să legăm între ele câteva evenimente. Le vom lua în ordine cronologică.

1. “Germania pune piciorul în prag: Ţările cu datorii îşi vor pierde suveranitatea” [Sursa din Ziarul Financiar]

Într-o ieşire aspră, ministrul german al finanţelor Wolfgang Schäuble a susţinut sancţionarea ţărilor “problemă” din uniunea monetară, nu cu excluderea lor, ci cu pierderea suveranităţii în favoarea UE.

Într-un interviu acordat săptămânalului Stern şi comentat de Deutsche Welle şi RFI, şeful finanţelor germane susţine: “O ţară cu probleme care trebuie ajutată ar trebui să cedeze Uniunii Europene, la schimb, o parte din drepturile sale de suveranitate”. 

2. “Moody’s a reconfirmat ratingul României şi a revizuit perspectiva de ţară de la stabilă la negativă. Reacția ministrului de Finanțe“ [Sursa din Digi24]

Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a modificat perspectiva de ţară de la stabilă la negativă, informează Ministerul Finanţelor Publice (MFP), într-un comunicat de presă transmis sâmbătă. Ministrul Finanțelor a reacționat, spunând că vina pentru scăderea perspectivei aparține guvernelor PSD, care au făcut cheltuieli populiste, punând presiune asupa bugetului.

Decizia reconfirmare a ratingului de ţară are la baza potenţialul de creştere economică solidă al României, chiar şi în contextul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, precum şi capacitatea instituţională moderată a statului român, potrivit comunicatului. 

3. “Banca Centrală Europeană vrea să îşi extindă programul masiv de achiziţie de obligaţiuni şi pentru companiile sau guvernele care au căzut sub ratingul de investiţii în timpul pandemiei” [Sursa din Ziarul Financiar]

Banca Centrală Europeană (BCE) se pregăteşte să ia în considerare achiziţia de obligaţiuni de tip „înger căzut” – care şi-au pierdut ratingul de investiţii recent – pentru a combate efectele financiare ale pandemiei, potrivit FT.
BCE a majorat dimensiunea programului de achiziţie de obligaţiuni în regim de urgenţă cu 600 miliarde euro, până la 1.350 miliarde euro, în timp ce a atras atenţia asupra unei „contracţii fără precedent” la nivelul zonei euro, întrucât estimează o cădere record de 8,7% pentru regiune.

Să facem o analiză.

În primul rând, ni se spune pe şleau: cine nu se descurcă cu banii, renunţă la suveranitate. Apoi, ni se dă rating negativ. La final, suntem anunţaţi că Banca Centrală Europeană (BCE) vrea să achiziţioneze masiv obligaţiuni de la guvernele sau companiile care trec prin perioade dificile după criza covid, puse în această situaţie revoltătoare de măsurile de distrugere voită a economiilor (luate chipurile pentru protejarea populaţiei), având de fapt scopul de a cumpăra suveranitatea ţărilor aduse în prag de colaps financiar. Astfel, achiziţiile vor fi făcute la un preţ de nimic. Aşa cum ne-am obişnuit, Uniunea Europeană acţionează iarăşi după principiul “dacă nu pot să vă iau o parte din ce aveţi, sunt de acord ca pentru binele vostru să vă iau tot”.

În acest context, acţiunile tuturor forţelor politice de astăzi capătă sens şi conduc într-un singur punct, şi anume că sunt concepute de aşa manieră încât România să poată fi vândută bucată cu bucată către BCE. Iată de ce blocăm economia, iată care este urgenţa! Întâi anunţăm că ţările care nu se vor mai descurca cu banii, îşi vor pierde suveranitatea. Apoi, sub pretextul covid, prăbuşim economiile acestor ţări. Facem ulterior o analiză a stării economice a acestor ţări şi stabilim un rating conceput în aşa fel încât să poată BCE să le cumpere masiv obligaţiunile emise, pe nimica toată. Într-adevăr, putem spune că România se află acum în stare de alertă, din moment ce BCE vrea să ne cumpere la bucată.

La finalul articolului din Ziarul Financiar, ni se sugerează să nu ne panicăm. Se întâmplă şi în SUA, deci e ceva de bine. Numai că acest lucru, dacă în SUA înseamnă naţionalizare şi centralizare (Trump doreşte să-şi ia ţara înapoi), în România înseamnă că BCE ne va forţa să renunţăm la suveranitate. Cu un Guvern condus de străini care lucrează sub acoperire, cu siguranţă ne vom îndrepta în această direcţie.

Concluzia este clară:

Stările de alertă prelungite în mod inutil, au ca scop distrugerea economiei României, pentru ca ulterior să cerşim milă de la BCE şi să pierdem suveranitatea ţării, din cauza sărăciei provocate tot de ei, cu scopul de a ne vinde la bucată. Sclavie făcută cu acte în regulă.

Autor: Jadu Omdejad

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s